Медицински център

понеделник - петък:
от 8:00 до 20:00 часа

събота:
от 10:00 до 13:00 часа

тел: 02 / 465 39 40

ДЕНТАЛНА МЕДИЦИНААртроскопията е хирургичен метод, при който се прониква в ставата с минималноинвазивен достъп. Под оптичен контрол се осъществява възстановяване на увредените структури, което в максимална степен се доближава до нормалната анатомия на ставата.

Артроскопията намира широко приложение при вътреставните увреди на колянната става – увреди на ставния хрущял, менискови увреди, травми на предната и задна кръстосана връзка.

Едно от новите направления е артроскопията на раменната става, чрез който успешно се възстановяват всички вътреставни и околоставни увреди. Методът е собенно ценен епри стабилизация на раменната става след луксации и при възстановяване на увредите на ротаторния маншон.

Артроскопията е методът, чрез който успешно се лекуват тежките хронични въпалителни заболявания на мускулните сухожилия и бурсите около раменната става, известни като „ периратрити“. Решаването на тази много често срещана патология е начинът, по който пациентите се връщат към нормалната им двигателна активност.

Отстраняването под оптичен контрол на калциевите отлагания и разширението на околоставното пространство води до изчезване на болката и възстановяване на обема на движение.

Артроскопията на глезенната става успешно решава проблемите след тежки навяхвания, свързани с увреди на ставния хрущял, ставната капсула и ставните връзки.

Артроскопията е ефективен метод за профилактика на късните артрозни промени в травмираните стави.

Артроскопското лечение на пациентите на Медико-дентален център „Артромедика“ се осъществява в Клиниката по ендоскопска травматология на ВВМА от д-р Владимир Русимов.